Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Ad

ad2Even voorstellen. Ad van Rooij, geboren getogen Bosschenaar, getrouwd met Rie-jean, geen kinderen en nu woonachtig in Ommel. Inmiddels 50 jaar jong en gelukkig.
Juist dat laatste zorgt voor een Bourgondisch leven met nagenoeg mijn hele leven al overgewicht. Juist dat overgewicht zorgt voor dit verhaaltje op de website van Maya. Want Maya heeft ervoor gezorgd, ondanks dat ze altijd zegt dat wij het zelf doen, dat die overtollige kilootjes verdwenen zijn.

Een jaar of 4 geleden kwam ik voor het eerst in contact met Maya. De reden hiervan was de bewuste schakelaar die van de één op de andere dag omviel omdat mijn ledenmaten mijn lichaam niet meer konden dragen. 125 kilo schoon aan de haak en 1,84 meter lang is niet de verhouding die een mens gelukkig maken. Dus besloten werd dat hier 30 kilo vanaf moest en dat dit op een gezonde manier dient plaats te vinden. Hiervoor werden 24 weken uitgetrokken met de nodige supplementen en recepten.

Ik weet niet of jullie hier last van hebben maar 24 weken vond ik te lang. 14 weken later waren de kilo’s er allen af en Ad had de indruk dat de wereld voor zijn voeten lag. Er werd weer aandacht besteed aan het uiterlijk, op de lagere school maakte ikzelf briefjes om niet te hoeven sporten, nu liep ik de halve marathon., de oude Renault werd ingeruild voor een sportauto, etc, etc. Je kunt je geluk gewoon niet op.
Wat ging er fout?? Wat ik niet deed is mijn oude kleding weggooien. Tevens hadden wij een nieuw huis gekocht waarin elke avond verbouwd werd. Na het bouwen ’s avonds nog langs een cafetaria. Dus ondanks alle goede gevoelens sluipen de kilootjes er weer langzaam aan zodat, voordat je er erg in hebt, je weer op 125 kilo’s beland. En ach, zeg nou eerlijk, eten is gewoon te lekker om te laten staan. Want één ding is duidelijk, dat eten is gewoon een verslaving geworden. En een bijkomend probleem was toch wel dat ik niet meer in mijn sportwagen paste.

Een maand of 4 geleden is daarom van de één op de andere dag het roer weer om gegooid. Inmiddels was Maya verhuisd van Helmond naar Someren, wat voor mij mooi uit kwam omdat wij vanuit Helmond naar Ommel waren verhuisd. Na een telefoontje zat ik één dag later bij Maya. Eerst even over koetjes en kalfjes gesproken waarna het programma werd doorgenomen. Na doorgemeten te zijn op bloeddruk, gewicht en bmi werd afgesproken wederom te streven naar 30 kilo vermindering binnen 24 weken.

En wederom ging het snel. Elke week terug om de doorlopen week te bespreken en supplementen op te halen. Op een gegeven moment bleek ik een bewuste week niet te zijn afgevallen maar 6 ons te zijn aangekomen. Het gesprek richtte zich direct op een rekensom x 6 ons waaruit het aantal weken kwam dat je weer op je oude gewicht zat. Dus die week was ik uitermate gemotiveerd mijn kilootjes te halen + 6 ons.

In de 14e week en 27 kilo minder heb ik aangegeven het voor gezien te houden. Ondanks dat snel afvallen erg leuk is, vond ik het wel genoeg. Maya ging hier gelukkig in mee en de balanstijd werd ingezet. Na 2 weken balansen was er nog een kilootje extra af, dus Maya was mij goedgezind.
Wederom voel ik me de koning ter rijk. Het enige verschil met toen is dat de centjes voor een nieuwe sportwagen ontbreken. Maar hoe voorkom ik nu een 2e herhaling? De statistieken geven aan dat de kans op terugval groot is. Allereerst heb ik alle kleding uit dat mollige tijdperk weggegooid. Ten 2e heb ik besloten elke maand een keertje bij Maya binnen te lopen om geconfronteerd te worden met een weegschaal en het motivatie praatje van Maya zelf (absoluut geen straf). Ten 3e heb ik me gespecialiseerd in een eettechniek die mij wel bevalt. Deze behelst het Bourgondische weekend en wat rustiger aan door de weeks. En als 4e is het lopen weer opgepakt. Heerlijk om te doen en te beleven dat je zonder al teveel moeite weer kilometers lang kunt rennen.

Al met al is besloten te streven naar een goed, gelukkig en lichter leven. Vooralsnog gaat dat helemaal lukken.


Ad van Rooi, 51 jaar
Afdelingshoofd TU/e

Terug

Twitter-nieuws


Follow MayaMerrington on Twitter