Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Ties - Deel 1

 

3 maart 2010

ties-nu.jpg

Voor ik met mijn verhaal begin wil ik wat vertellen over mezelf.  Mijn naam is Ties Wijnen, ik ben 27 jaar en woon in Someren. Ben Ict-er van beroep en doe dit al 10 jaar. Omdat dit toch een zittend beroep is kwam ik weinig aan beweging toe. Ik ben samen met een vriend van mij naar een sportschool gegaan en ben daar samen met hem begonnen aan een cardio programma. Ik probeer elke week 2 tot 3 keer naar de sportschool te gaan en werk daar een cardio programma af van ongeveer 1 uur per keer.  Dit doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds en met veel plezier.

ties voorfoto
Nu weten jullie een beetje wie ik ben en zal ik jullie vertellen hoe ik bij Maya terecht gekomen ben.

Een vriendin uit onze vriendenclub was bij Maya Healthy Weight aan het afvallen en heel enthousiast. Ik was al een kilo of 20 kwijt, op eigen houtje zoals ze dat noemen, maar ik kreeg er alleen niet meer af. Ik heb me op 29 augustus 2009 aangemeld met de bedoeling er helemaal voor te gaan, want ik had gewoon last van mijn overgewicht. Ik tennis en fitness graag en dit gaat nu een stuk makkelijker na het gewichtsverlies.

Ik ben nu ½ jaar verder en ruim 30 kilo kwijt en voel me super. Als ik terugkijk dan vind ik dat ik het goed heb gedaan. Ik was een paar keer in het buitenland, waaronder een wintersport vakantie, het was Kerst en Oud op Nieuw, er was Carnaval. Er waren de nodige feesten en ik weet nu dat er altijd wel iets is. Dus zal het voor mij als ik zo meteen “ klaar” ben altijd een kwestie zijn van kiezen.
Maar voorlopig is het nog niet zo ver, er moeten nog wat kilo’s af, ik ga het eind van deze week met vrienden op wintersport.
Ik hou u op de hoogte……………….

Groetjes Ties

 

Terug


 

18 maart
 

Hier is mijn 2de verslag over de vakantie die ik voor de boeg had. Op zaterdag 6 maart ben ik met een vriendengroep van 15 man/vrouw sterk vertrokken naar het Oostenrijkse plaatsje Kaltenbach. Wij hadden een groot huis gehuurd, waar we alle dagen hebben ontbeten; de lunch gebruikten we op de pistes. ’s Avonds heeft een van ons gekookt en twee dagen zijn we buiten de deur gaan eten. Voor het ontbijt heb ik de crackers ingeleverd voor 2 harde broodjes (broodjes  gezond). ’s Middags nam ik meestal een Goulash soep met twee bruine boterhammen. Rond 4 uur (Après ski tijd) nam ik altijd een stuk fruit. Ja, dat Après skiën  klinkt natuurlijk niet als lijnen, maar daar staat tegenover dat we elke dag om half negen in de lift stonden en pas om vier uur naar beneden gingen.  Ik merkte aan mijn kleding niets, dus voor mijn gevoel was ik niet bijgekomen. Alle uren skiën zorgden ervoor dat de nodige pilsjes geen invloed hadden op mijn gewicht.

snow-ties.jpg

 
Meteen op de zaterdag na terugkeer heb ik de draad weer opgepakt, sterker nog ik ben gestopt met roken sinds maandag 15 maart! Die eerste dag niet roken was heftiger dan de eerste lijndag, de tweede dag ging al iets makkelijker en vandaag nu ik dit opschrijf gaat ’t alweer iets beter. Ik realiseer me wel dat ik er nog niet ben, maar ik ga ook hier helemaal voor. Ook heb ik het sporten weer opgepakt vanaf de dag dat we in Someren terug waren.

Nu willen jullie natuurlijk weten wat de weegschaal uiteindelijk vertelde, de weegschaal liet een pond meer zien. Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan mijn vakantie en hoe ik er nu met mijn gewicht voorsta. Ik heb nu al vertrouwen in mijn vakantie volgend jaar!


De komende maanden staan er geen speciale evenementen of vakanties meer op het programma, dus ik maak me sterk dat ik binnen nu en een paar maanden op mijn streefgewicht ben.

Tot volgende week

Terug


 

23 maart 2010
 

Hier alweer het 3de verhaal over mijn race tegen de laatste kilo’s.
Vorige week maandag 22 t/m 28 maart ben ik gestart met de clubkampioenschappen (Tennis) in 2 categorieën singel en dubbel. De singel was niet zo’n groot succes maar daarentegen had ik ook wel 2 tegenstander s van formaat.
Deze 2 partijen gingen dan ook verloren met de zelfde cijfers 6-3 6-2. De dubbel ging wel goed en ik en mijn dubbelmaat kwamen tot de finale. Dit was een stap teveel want deze pot ging jammer genoeg verloren.


Dinsdag 23 maart was ik bij Maya voor mijn wekelijkse controle en was ik 0.7 kilo kwijt. Officieel bij Maya onder de 100 kilo Smile.


Thuis was ik dit al een paar weken, omdat het verschil in gewicht ’s morgens zonder kleding en ’s avonds met kleding toch nog enkele kilo’s scheelt. In mijn vorige verhaal heb ik jullie verteld dat ik gestopt ben met roken.
Dit is de 3de week dat ik gestopt ben en ik moet zeggen dat ik het daar behoorlijk zwaar mee heb. Ik heb geen hulpmiddelen gebruikt zoals pleisters of nicotine kauwgum, maar misschien dat ik daar toch is aan moet gaan denken om dit traject wat makkelijker te maken. Daarentegen vind ik wel dat ik het ook zonder moet kunnen aangezien mijn doorzettingsvermogen  behoorlijk groot is. 


Wat er nu wel veranderd is mijn stofwisseling. Het afvallen gaat sinds ik gestopt ben met roken toch een stuk minder snel en deze week ben ik zelfs in gewicht gelijk gebleven. Dit was wel even een tegenvaller. Stilstand is natuurlijk beter als aankomen in gewicht. Ik hoop dat de aankomende weken makkelijker gaan als de laatste week want die was behoorlijk zwaar op het gebied van roken dan.


Het positieve van alles is wel dat ik inmiddels dik 50 kilo kwijt ben en die gedachte sleept me overal weer doorheen als ik  een moeilijke periode heb.
Dit was het weer voor deze week.

Allemaal een prettig paasweekend gewenst.

Terug


 

6 April 2010
 

Hier alweer het 4de verhaal over mijn race tegen de laatste kilo’s

Met het paasweekend voor de deur en al het lekkers wat je in deze dagen tegen het lijf kan lopen heb ik me er gelukkig goed doorheen weten te slaan.  Ik had namelijk een vrienden-uitje waar een film marathon in het middelpunt stond.
Dit weekend was tot in de puntjes verzorgd met heel veel lekkere versnaperingen (niet voor mij) Laughing


Ik wilde namelijk dit weekend mijn eigen weer eens van de goede kant laten zien door lekker en vooral gezonde dingen te eten. Ik had al mijn dingen zelf meegenomen zoals crackers zuivel fruit etc.  Nadat we op zaterdag de hele dag voor de buis hadden gezeten was het ’s avond tijd voor een goed stap avondje. Ik heb daar als extraatje een paar biertjes gedronken omdat het paasweekend was.
Na een korte nacht slapen was het ’s morgens tijd voor een paas ontbijtje. Als extraatje heb ik toen wel een keer een hard broodje gegeten, maar wel met mager beleg. ’s Middags om 12 uur was het weekend voorbij, ik ben naar huis gegaan en heb nog wat tijd met de familie doorgebracht.  Na al die extraatjes was ik benieuwd wat de weegschaal had gedaan.  Dit viel gelukkig weer positief uit en ik was deze week inclusief het paasweekend 1.4 kilo kwijt.


Nu binnenkort de tennis competitie weer begint ga ik de aankomende weken het fitnissen inruilen voor wat meer tennis uren.  Ik hou jullie op de hoogte.

Terug


 

28 april 2010
 

Hier is mijn 5de verhaal over de laatste kilo’s

Vandaag 28-04-2010 is er 34,3 af op de weegschaal, dus tel dat op bij mijn startgewicht van voor mijn aanmelding dan kom ik op een totaalgewichtsverlies van 55,3, niet mis zou ik zo denken!


Het klinkt misschien vreemd, maar op het moment dat ik de kilo’s beu was zei ik al tegen me zelf als het nodig mocht zijn dan laat ik eventueel te veel vel operatief verwijderen. Ik sportte altijd al graag en vaak, maar vanaf het moment dat ik gewicht ging verliezen heb ik daar nog een paar scheppen bovenop gedaan. Dat heeft niet kunnen verhelpen dat er toch iets moet gebeuren. Ik heb even geleden een oriënterend gesprek gehad met een plastische chirurg en gisteren 27-04-2010 heb ik mijn 2de gesprek met hem gehad over mijn buikwand correctie en ik heb goed nieuws. De arts gaat de aanvraag indienen bij het CZ. Het is nu afwachten of ik een goedkeur krijg om me te laten opereren. De arts zelf had er in ieder geval een goed gevoel bij. Volgens hem krijg ik binnen 4 tot 6 weken een brief met daarin de uitslag. Ik hou jullie op de hoogte als ik de uitslag binnen heb. Verder heeft hij me geadviseerd om nog 3 à 4 kilo te vermageren en daarna te gaan stabiliseren. Ik volg zijn advies dan ook graag op. 


Nu even iets anders. Deze week ben ik ingeloot voor een nieuwbouw project in Someren op het Waterdael III.  Er werden 13 kavels verloot voor de starters woningen in dit project en gelukkig zit ik erbij!!  Dit was voor mij zeker een meevaller.

Alles bij elkaar ben ik nu in 8 maanden bijna 35 kilo kwijt, heb ik een huisje en (waarschijnlijk) een goedkeuring voor een buikwand correctie. Zo zie je maar wat je kunt bereiken als je zelf heel graag wilt.

Allemaal een prettige Koninginnendag.

Terug


 

11 mei 2010
 

Hier is mijn 6de verhaal tegen de laatste kilo’s

Vandaag, 11 mei ben ik weer bij Maya geweest voor mijn wekelijkse controle.
Ik zit nu op een gewichtsverlies van 35.2 kilo.


De laatste weken zit er wat schommeling in mijn gewicht. Dit komt omdat ik de laatste weken amper tijd heb gehad om te sporten i.v.m. drukte op het werk en aankoop van mijn huis. Druk, druk, druk met gesprekken voor een hypotheek enz.
Gelukkig was er vandaag na al die rumoerige weken weer 1.8 kilo af.


Aankomende donderdag heb ik een familie toernooi op de plaatselijke voetbal club.  Dit is een jaarlijks terugkerend toernooi waar de sportiviteit voorop staat, maar natuurlijk ook de 3de helft Wink. Hierover meer in mijn volgende verhaal.

Verder kan ik jullie nog vertellen dat ik in afwachting ben of ik mijn operatie vergoed krijg van het ziekenfonds. Zodra ik hier nieuws over krijg, horen jullie dat in mijn volgend verhaal. Ik verwacht snel een antwoord te krijgen.

Aankomend weekend staat de 4de tennis competitie ronde op het programma. We staat op dit moment op de 3de plaats, maar we hebben een wedstrijd minder gespeeld. Wij gaan zaterdag dus voor de volle winst.
Verder wens ik iedereen een prettige Hemelvaart en een goed weekend.

Terug


 

24 mei 2010
 

Hier is mijn 7de verhaal tegen de laatste kilo’s.


Het was mijn bedoeling om vandaag 24-05-2010 klaar te zijn, want om eerlijk te zijn was ik de onrustige laatste weken een beetje zat. Dus even de puntjes op de i gezet en weer dagelijks goed op mijn eetpatroon gelet. Wat mij opgevallen is, is dat mijn nieuwe eetpatroon van de laatste 7 maanden mij zo eigen geworden is dat het nu niet meer uit maakt of ik nu wel of geen weeklijsten bij houd. Ik ga dit niet meer bijhouden vanaf nu. Wat ik gemerkt heb is dat als ik ‘s avonds later thuis kom ik de zuivel  vergeet  terwijl ik weet hoe belangrijk calcium voor me is.


Ik heb nu besloten om te gaan stabiliseren. Met een heel druk programma voor de boeg is dit wel een hele uitdaging. In de aankomende weken heb ik namelijk een bruiloft, twee verjaardagen, 1 intrek feestje en nog eens 2 tennis competitie rondes voor de boeg. We kunnen kampioen worden,maar dan moet er nog twee keer gewonnen worden. Ik ga er vanuit dat het ons gaat lukken, dus dan komt er weer een extra feestje bij.

Al bij al zijn dit dus allemaal evenementen waar ik keuzes moet gaan maken in mijn eet en drink patroon. Ik ga er gewoon voor zorgen dat ik aan het einde van de maand juni goed op gewicht gebleven ben. Dan is het stabiliseren dus ook heel goed gelukt na al deze festiviteiten.


Ik hou jullie op de hoogte.

Terug


 

26 juni 2010
 
ties7.jpg

ties-nu.jpg

Geachte lezers,

Hier is mijn 8de verhaal tegen de laatste kilo’s.

Inmiddels ben ik begonnen aan mijn stabilisatie periode.
Ik zit nu inmiddels in de 4de week en ik moet zeggen dat het hartstikke goed gaat.
Ik kan mijn gewicht nu al 4 weken op peil houden.


Door de weeks let ik gewoon goed op mijn voeding en blijf ik lekker sporten.
In het weekend is er weer plaats voor een biertje en af en toe een frietje of iets dergelijks.
Het nieuwe voedingspatroon wat ik nu volg is goed vol te houden en de bedoeling is dat ik dit ook de aankomende jaren blijf volgen. Ik wil namelijk niet meer aankomen want ik voel mijn eigen nu een heel stuk prettiger in mijn nieuwe lijf. Verder heb ik met veel plezier een hele nieuwe collectie zomerkleding aangeschaft.
Het shoppen was nu ineens een stuk leuker om te doen. Alle kleding past nu en dat was voorheen niet het geval.


Aankomende weken staan er nogal  wat festiviteiten op de agenda voor mij. Het WK voetval, Rock Werchter Vriendenweekend etc. Ik heb dus ook besloten om een soort van buffer op te bouwen in de aankomende weken dat ik op deze dagen wat meer kan genieten. Dit doe ik door wat strenger op mijn voeding te letten en wat meer te sporten.

Verder heb ik wel nog wat minder nieuws. Mijn aanvraag voor een buikwandcorrectie is afgekeurd door het CZ Frown

Ik was het er helemaal niet mee eens dus heb meteen de telefoon gepakt en het CZ gebeld. Na mijn klacht telefonisch kenbaar gemaakt te hebben mag ik nu op gesprek komen gelukkig. Ik heb dus nog een 2de kans om de persoon te overtuigen dat ik het echt nodig heb. Hierover volgende keer meer info.


Verder wens ik iedereen een fijne zomer en prettige vakantie toe.
Ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes Ties

Terug

 

Twitter-nieuws


Follow MayaMerrington on Twitter