Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

karen met naamKaren - deel 9

I Love Lekker Light Leven!

Week 19 and counting....

Wat kan ik toch genieten van de tijd dat het zonnetje waterig doorkomt. Na een donkere decemberperiode ben ik echt wel toe aan een beetje zon, een beetje licht.


Daarom is het voor ons dan ook vaste prik om in het begin van het nieuwe jaar de kraakwitte sneeuw op te zoeken in Oostenrijk. En dan maar duimen dat de zon schijnt; dat is nog eens licht met een hoofdletter ‘L'.

Begin februari zijn we dan ook weer naar ons vertrouwde plekje in Tirol geweest. Natuurlijk bewapend met bergen nieuwe skikleding, (tja, je moet wat, hè !) namen Sjackie en ik met 15 vrienden en vriendinnen onze intrek in ons houten huisje aan de voet van de piste. Vaste prik in de vakantie is dat ik omgedoopt wordt tot Deli-Kaat en voor onze natjes en droogjes zorg. Uit vrije wil, hoor, gewoon omdat ik graag in de keuken bezig ben. Dat kwam me dit jaar wel heel goed uit; zo had ik zelf de hand in onze ontbijtjes en avondmaaltjes. Concreet heeft dit betekend dat ik vier van de zes avonden Maya-like heb kunnen koken. Iedereen heeft ontzettend gesmuld en drie vrienden in het bijzonder waren erg blij met me; ook zij behoorden in het verleden tot de clientèle van Maya.

Toen ik me volledig had uitgeleefd op een verantwoorde Mexicaanse maaltijd werd ik even in het zonnetje gezet. Onder luid gezang moest werd ik op een stoel getild (‘Want, Kaat, we kunnen je nu optillen, haha') en werd toegejubeld. Zo ontzettend lief; bedankt worden omdat je je hobby uitvoert...

Skiën maakt natuurlijk hongerig en omdat we vroeg op de berg zaten, namen we het er iedere middag van tijdens een heerlijke lunch. Gewoon een kaiserbroodje en een kopje soep; prima ski-voer. En na het skiën, verdient iedereen wel een borreltje. Gelukkig ben ik niet de grootste fan van après-ski, maar twee-en-een-halve keer stond ook ik op tafel met een Radler in mijn hand mee te kwijlen met Viva Hollandia.

Bang was ik wel een beetje voor de consequentie op de weegschaal. Nou ja, bang; eigenlijk wist ik dat het niet te gek kon zijn, want ik had toch wel bewuste keuzes gemaakt. En toen ik dinsdag na de vakantie zag dat het ging om + 1 ons; nou, ja, who cares???!

Terug thuis gekomen heb ik de draad weer opgepakt en me voorgenomen om toch nog voor een viertal kilo's (minder te gaan). Na een glansrijke start met een appeldagje zat ik weer snel in de flow van alledag.

Alledag, ja, dat is het; niks diëten, niks niet-eten... Maar gewoon lekker mijn Maya-ding, nu dus ook Kaat-ding, doen. Voor mij betekent dat standaard mijn crackers ochtends, een stuk fruit tussendoor, mijn verrassings-broodtrommeltje voor de lunch, 's middags een yoghurtje met fruit, 's avonds een pastaatje en na achten nog iets lekkers van zuivel en/of fruit.

En hoe lekker en makkelijk Light Leven kan zijn, had ik me een half jaar geleden niet kunnen bedenken. Maar terwijl ik verzadigd na mijn favoriete snelle 1-persoons pasta* met als toetje mijn Chococcino** intens genietend op de bank zit, denk ik steeds vaker: "Tjonge, jonge, wat heb ik heb ik het goed...."

Voor de volgers: -25,6 kilo na 24 weken!!!

* Kaat's favo snelle 1- persoons pasta:

  • 1 tartaartje prakken en uitbakken in pancoacting
  • 1 rode ui in blokjes meefruiten als tartaar gaar is
  • Kruiden met zout en AH Pizza-kruiden gedroogd
  • 1 blikje tomatenblokjes toevoegen
  • 1 grote eetlepel Prodía Tomatenketchup erbij
  • 1 snufje zoetstof naar smaak toevoegen
  • Saus over 100 gram gekookte volkoren penne gieten
  • Afmaken met een snufje Parmesan

** Kaat's Chococcino:

  • 1 kopje (N)espresso met een zoetje in een groot glas doen
  • Met Optimel Chocomel uit de melkopschuimer tot aan de rand toe vullen
  • En af en toe met 1 druppeltje vanille-essence als smaakprikkeling toevoegen
  • Opdrinken met een rietje. Mmmmmm.....

 

Twitter-nieuws


Follow MayaMerrington on Twitter