Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Frank - Deel 1

 

Afvallen en feestvieren    Frank Nu v1.jpg

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Frank van den Eijnden, ik ben 23 jaar oud, ben student en woon aan de ‘goeie’ kant van het kanaal zoals ze hier zeggen, in Asten dus. Ik heb op 29-november-2009 de oversteek gemaakt naar de andere kant om daar te gaan lijnen bij Maya Healthy Weight. Dit heb ik gedaan omdat een achterneef van mij, Ties Wijnen (wie ook stukken schrijft voor de site), zeer positief was over deze methode van lijnen.

Foto Juni 2009.jpg

Toen heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt om ook af te gaan vallen, want ik had ook last van mijn overgewicht. Ik ging het niet proberen, ik ging het gewoon doen! Sindsdien ben ik nu 30kg kwijt! Dus dat betekent 30kg in vijf maanden tijd, dus Ties had gelijk!

So far, so good
Ik ben van mening dat het dieet wat Maya Healthy Weight voorschrijft goed vol te houden is, dit omdat je zelf de variatie van eten mag bepalen en omdat ik een ‘fan’ ben van pastagerechten. Elk begin is moeilijk, ik vond het echter hierbij wel meevallen. Ik was nu ook mentaal klaar voor de strijd tegen de kilo’s, dat is denk ik mijn sterkste punt geweest de afgelopen periode. Op dit moment 11-mei-2010 weeg ik 94.0kg.

Juni
Nu breekt echter een moeilijke periode voor mij aan, het is tot nu toe in een vogelvlucht gegaan en mijn gewicht is nog elke week afgenomen. De maand juni wordt voor mij echter een ‘we zien wel waar het schip strandt’ maand. Dit heeft alles te maken met de verschillende activiteiten die ik in die maand ga ondernemen. Ik bezoek in deze maand namelijk twee meerdaagse festivals (een in Duitsland en een in België), ik heb een vriendenweekend en het WK voetbal brandt los. Ik heb echter al met mezelf afgesproken dat ik tijdens de poulefase slechts bij één wedstrijd van het Nederlandselftal bier ga drinken. Maar daar ligt voor mij ook niet het grootste obstakel. Het grootste probleem verwacht ik te krijgen in die andere weekenden, dit omdat die in het verleden altijd extreem gezellig bleken te zijn. Dat betekent dus dat ik een zeer mooie maand juni te gemoed zie. Hier heb ik ontzettend veel zin in!

Niet drinken

Ik kan natuurlijk de keuze maken om deze drie weekenden niet te drinken, dat is voor mij echter geen optie. Want de reden dat ik daarheen ga is de gezelligheid en daar hoort voor mij ook een potje bier bij. Het is tenslotte mijn enige vorm van vakantie dit jaar. Dan komt daar ook nog eens bij dat ik afhankelijk ben van het aanbod aan eten wat er tijdens deze festivals en het vriendenweekend aanwezig is. Voor het vriendenweekend is dat echter geen probleem omdat ik in de organisatie zit en hier natuurlijk een beetje rekening mee heb gehouden. Maar gedurende de twee festivals is dit een ander verhaal, hier heb ik helaas geen directe invloed op, toch wil ik gaan kijken hoe goed of hoe slecht het gaat.

Survival of the fittest
Ik weet voor mezelf dat ik ook deze moeilijke maand ga doorkomen, en dat met een positief resultaat qua gewicht. Er wordt altijd gezegd: ‘in het verleden behaalde resultaten, bieden geen garantie voor de toekomst’. Ik ga er toch voor proberen te zorgen om de behaalde resultaten uit de afgelopen vijf maanden door te zetten en dus óók in de maand juni! Ik spreek hierbij met u de lezer af, dat ik alles in het werk stel om ervoor te zorgen dat zelfs in deze moeilijke maand voor mij, mijn gewicht toch afneemt. Als ik dit voor elkaar krijg betekent dit dat u dit óók kan! Ik zal u na mijn moeilijke maand op de hoogte stellen van mijn resultaten.

Aan het eind van de maand juni wil ik minder wegen dan het gewicht waar ik de maand mee ben begonnen, ik streef ernaar om eind juni onder de 90kg te zitten.

Terug

Twitter-nieuws


Follow MayaMerrington on Twitter