Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Philip

Doorn van Philip composite

Eind augustus belde ik Maya en vertelde haar dat ik door anders te gaan eten en veel te gaan sporten in mijn eentje 35 kilo was afgevallen, maar dat ik die laatste 10 er niet af kon krijgen. Zij viel bijna van haar stoel af (denk ik).

Ik weet nog wel dat ze zei “nou dan moeten we maar een afspraak maken en die laatste 10 er ook zo snel mogelijk van af zien te krijgen”. Op maandag 1 september kon ik om 14.00 uur beginnen, er was net iemand uitgevallen. Gelukkig dacht ik, dan hoef ik niet te wachten.

Ik weet niet wat Maya verwacht had te zullen zien, maar zwaar was ik niet meer na al die kilo’s die er al vanaf waren, maar ik wilde gewoon nog net effe iets gezonder en lichter worden.

Het gewicht is voor mij heel belangrijk; dat heeft niets te maken met het getal, maar ik doe aan kick-boksen. Dan wordt je ingedeeld in gewichtsgroepen en omdat ik niet al te groot was én zwaar betekent dit dat ik altijd behoorlijk grote mannen tegen me krijg en dan is winnen gewoon geen optie of heel moeilijk.

Ik ben nu in een tijd van 8 weken ruim 10 kilo verloren, mijn lijf voelt super, en met dit gewicht denk ik de nodige partijen te kunnen gaan winnen.

O ja, omdat ik een verdienstelijk kok ben en ook geïnteresseerd ben in voeding heb ik een groot aantal nieuwe recepten uitgeprobeerd die me op een paar na allemaal zeer goed bevallen zijn.

Het dieet heb ik als positief ervaren, ik weet nu wel zo’n beetje wat ik kan hebben, maar ga nog eerst een paar weken proberen mijn gewicht stabiel te houden met al hier en daar wat aanpassingen. Maya denkt dat ik in de komende weken nog wel iets meer naar beneden zal gaan in gewicht. Het zal me benieuwen.

Ik wil duidelijk een signaal afgeven aan de mannen onder ons die zeggen dat een dieet niet werkt voor de sporter; ik heb het bewijs geleverd. En wat ik kan kun jij toch ook?

Groet van

Philip van Doorn - elektro monteur, 24 jaar
Someren-Eind, 12 november 2014

Twitter-nieuws


Follow MayaMerrington on Twitter