Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Annelies

Annelies compositen

Mijn strijd tegen de overtollige kilo’s

Na maanden niet lekker in mijn vel te hebben gezeten, was ik het zat. Telkens weer een kledingmaat groter, ik baalde ervan. Toen uit een bloedonderzoek bleek dat mijn cholesterol veel te hoog was, drong helemaal tot me door dat ik iets aan mijn gewicht moest gaan doen. Ik was mezelf letterlijk dicht aan het eten. Een echte Bourgondiër noemde ik mezelf, maar verborg daarmee mijn ongezonde eetpatroon: ik nam veel te veel suikers en vetten tot me.

De knop moest om en daarom melde ik me aan bij My Healthy Weight. Op 27 juni 2020 had ik mijn intake bij Regina. Daar ging ik op de weegschaal staan. Ik besloot 20 kilogram te willen afvallen; dan zou ik een gezond gewicht bereiken. Daarvoor kreeg ik een suikervrij en vetarm afslankprogramma aangereikt. Regina wist het programma goed uit te leggen en ik voelde me op mijn gemak bij haar. Ik kreeg daardoor het gevoel dat het me zou gaan lukken. Met haar begeleiding dacht ik de strijd tegen de overtollige kilo’s te kunnen winnen. Vol enthousiasme verliet ik de praktijk om vervolgens fanatiek aan de gang te gaan en mijn eetpatroon compleet te veranderen.

Die verandering wierp al snel zijn vruchten af. Na de eerste week was ik 3,5 kilogram kwijtgeraakt. Dat motiveerde natuurlijk enorm. Ik wist dat ik in de eerste weken het meeste zou afvallen, maar ik was vastberaden om vol te houden en ging gewoon door. Dat was ook goed te doen. Ik vond het eten gewoon lekker. Elke week ging ik van Eindhoven naar Someren op consult bij Regina. De kilo’s vlogen eraf, geweldig! Regina gaf me steeds weer goede voedingsadviezen, die ik uiteraard goed opvolgde. Na twee maanden was ik 10 kilogram kwijt en ik voelde me supergoed. Mijn lichaam begon ook zichtbaar te veranderen: mijn kleding bleek nu te groot te zijn. Omdat het zo goed vol te houden is, ging ik op dezelfde voet door.

Twee maanden later bereikte ik mijn streefgewicht. Ik kreeg ondertussen veel complimenten en had mijn hele garderobe vervangen. Zo fijn om weer mooie kleding aan te kunnen! Op dat moment heb ik Regina laten weten dat ik toch nog vijf kilogram extra wilde afvallen. Eigenlijk was ik dan pas echt tevreden. Die vijf kilo’s gingen langzaam, maar door de motiverende gesprekken met Regina hield ik goede moed. En het kwam daardoor ook goed.

De vraag was toen hoe ik ervoor zou zorgen dat die kilo’s er niet opnieuw zouden bijkomen. Regina gaf me het vertrouwen en vertelde me dat ik het kon, dat ik inmiddels genoeg zelfdiscipline heb. En nu kan ik zeggen dat dat klopt. Ik ben nog steeds op mijn gewicht, voel me uitstekend en vooral ook gezond. Ik heb echt geleerd over te gaan op een gezond eetpatroon. Ik kan en wil My Healthy Weight daarom aanraden aan mensen die wat overtollige kilo’s kwijt willen raken. Dat kan echt een lekkere, gezonde en verantwoorde manier!

Groeten,

Annelies van Gerwen, 47 jaar
Eindhoven, 14 mei 2021.

 

Twitter-nieuws


Follow MayaMerrington on Twitter