Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Claudia

Claudia de Klein compositeEen paar weken geleden vroeg Maya om alvast na te denken over mijn succesverhaal. Tja, en daar zit ik dan achter mijn PC. Waar begint mijn succesverhaal??? Bij mijn dieptepunt! Dat was namelijk iets voor Kerst 2014. Ik had de batterij in de weegschaal maar eens vervangen en wat ik zag toen ik daar op ging staan baarde me zorgen. Ik was al jaren zo'n 81 tot 84 kilo maar nu kwam de weegschaal boven de 90. Dit was echt niet meer te verbloemen!!; niet gewoon volslank of te klein voor mijn gewicht maar echt een probleem. Waar gaat dit naar toe als ik niet ingrijp??
 
Die week kregen wij het Contact in de bus en daarin stond een advertentie waarin Maya en het Contact kandidaten vroegen voor de afvalrace. Mensen die nog voor de Pasen een maatje minder willen wegen. Ik dacht: " 1 maatje minder is maar zó n 5 kilo en ik moet er wel 20, heeft dat dan wel zin? "en" de Carnaval komt er ook nog aan, kan ik niet beter daarna beginnen? en "shit dan kom ik wel in de krant met foto; wil ik dat wel?" Allemaal redenen om het niet te doen, maar de knop moest echt om en misschien was juist op dit moment, deze advertentie wel DE MANIER voor mij. Een wedstrijd waarbij je niet na zo'n 11 weken in de krant wilt staan en dan maar 5 kilo bent. Weet je wat; ik schrijf gewoon in en zie wel!
 
Een week of 2 later gaat op donderdagavond tijdens het eten van een lekker frietje met frikandel speciaal de telefoon. Maya! Dat ik ben geselecteerd om mee te doen met de afvalrace en of ik weet wat het precies inhoudt. Ja, dat ik nu aan mijn laatste frietjes zit!!! Een afspraak gemaakt voor de intake en vlug mijn laatste vette hap opgegeten.
 
Na de eerste tomaten dag ( ik had voor tomaten gekozen in plaats van de appel dag) ging ik super gemotiveerd van start. De crackers waren lekker en ook het avondeten was goed en gevarieerd. Dat viel me mee. Maar ja meteen die eerste week al een etentje. Toch maar gegaan en met hulp van Maya wist ik wat ik het beste wel en niet kon eten en heb ik een gezellig en lekker etentje gehad en nog belangrijker, de volgende dag zat er niet zoals gewoonlijk 2 kilo aan!
 
De weken vlogen voorbij en zelfs met de Carnaval lukte het me ondanks de wijntjes die ik gedronken had nog af te vallen. Elke week vloog er weer 1 tot soms bijna 2 kilo af en ik kwam met de week lekkerder in mijn vel te zitten. Mensen die mij niet zo vaak zagen, dachten ineens te zien dat ik naar de kapper was geweest. Dit terwijl ik al weken geleden was gegaan en precies dezelfde haarkleur had als de laatste 4 maanden!! En ineens viel het kwartje: Ben jij nou afgevallen?? He, gelukkig het werd gezien. Terwijl ik smaller en smaller werd, werden mijn kleren wijder en wijder, totdat het gewoon geen gezicht meer was om het aan te doen! Kast opgeruimd en mijn garderobe aangevuld met mooie nieuwe kleding!!! Nu na 15 weken is het resultaat - 19,9 kilo ( tja net geen 20 kilo, ik had toch nog een keer extra moeten gaan plassen smiley) Ik voel me super en ben gewoon van een maat 44 (soms zelfs 46) naar maatje 38/40 gegaan. Maya bedankt voor je support al die weken! Ik kan weer gewoon een foto van mezelf zien zonder dat ik alleen maar vetrollen zie en kan zelfs in de spiegel naar mezelf kijken en denken: Ziet er niet slecht uit!!! Wie had dat kunnen denken in december 2014?
 
Super bedankt Maya! Tevens wil ik ook het Contact bedanken voor de oproep in de krant en de metamorfose dag, en Morfose Kappers, Brownies en Downies, Maries Boetiek, Amiez Schoes en Foto Van Neerven voor de geweldige medewerking tijdens de metamorfose dag
 
Groetjes Claudia de Klein
Administratief medewerkster, 39 jaar 
Heusden, 12 mei 2015
 

Twitter-nieuws


Follow MayaMerrington on Twitter