Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Saskia en Sander

saskia sander composite
Tja, waar beginnen we ons verhaal.... Begin je bij het samenwonen in 2008 toen er misschien een kilootje bij kwam... Of toch bij ons trouwen, wat natuurlijk ook een tijd is, waarin je veel moet feesten... Misschien is dan toch ons excuus dat we samen 2 keer zwanger geweest zijn. Samen inderdaad, want de man moet tegenwoordig meezwangeren.
We weten in ieder geval wel wanneer de beslissing genomen werd om het roer om te gooien.  We hadden onze vakanties achter de rug en wilde een paar leuke foto's op facebook zetten. Tijdens het uitzoeken kwamen we er achter dat er geen foto meer tussen zat waar we enigszins voordelig op stonden.

Hierop was de beslissing genomen door Saskia om af te gaan vallen. Ik vond het op dat moment niet noodzakelijk, maar ik sloot me aan bij mijn vrouw. Ze pakte de telefoon en belde Maya. Een week erna zijn we beginnen, maar we besloten ons nog een weekend uit te leven.

We hadden ons voorbereid om onze eetgewoontes gedurende 14 weken drastisch om te gooien, maar dat bleek lastiger als gedacht. Vooral de eerste 14 dagen waren moeilijk maar elk begin is moeilijk, maar na de  dagen door te bijten verdween de vetzucht als sneeuw voor de zon.

Na enkele weken waren we gewend aan ons nieuwe eetpatroon en groeide de overtuiging dat dit onze nieuwe manier van eten werd. De crackers, het lightbeleg, de hoeveelheid groenten, de beperking in koolhydraten. Het paste meer en meer bij ons. 
 
Nu aan het einde van de begeleide periode zijn we trots te vertellen dat Saskia 20 kg kwijt is en Sander 28 kg. We horen dat we trots op onszelf mogen zijn, maar voor ons voelt het als een passende nieuwe manier van eten/leven. We hebben de laatste weken regelmatig momenten gehad waarbij we niet "opgelet" hebben. Een paar keer lekker doorgezakt in de kroeg, lekker gaan uit eten met een wijntje er bij en doordeweeks vallen we lekker vertrouwd weer terug op onze crackertjes!
Wij willen vooral Maya bedanken voor deze ontzettend mooie periode waarin we een gezondere, houdbare levensstijl hebben ontwikkeld.
 
Saskia van Brussel, 33 jaar - kok     
Sander van Brussel, 30 jaar - ondernemer/kok                      
Asten, 21 november 2014

Twitter-nieuws


Follow MayaMerrington on Twitter