Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Juultje

swinkels juultje comp2

Op 9 april was het zover. Voor het eerst in mijn leven een afspraak bij de diëtiste. Ik voelde me niet super dik maar was zeker te zwaar. Sinds dat ik samenwoon kwamen de kilo's er langzaamaan bij en gingen ze niet meer weg. Vanzelf ga je lossere en wijdere kleding dragen om het te verbloemen. Al regelmatig klaagde ik over mijn dikke(re) benen, buik en armen en toen kwam daar het moment: ik was er klaar mee. Via een vriendin kwam ik terecht bij Maya.

Inmiddels zijn we drie maanden verder, 10 kilo lichter, smaller snoetje, gezond BMI en een nieuwe garderobe (een strakkere). Ik heb geleerd dat niet alle ''goede'' gewoontes die ik had goed waren. Voorbeeldje: ik at 3 à 4 keer per week een bakje druiven (lees een halve bak). Ik dacht fruit is gezond dus een goede gewoonte. Dit was niet helemaal waar, ik at namelijk 3 keer zoveel suikers dan toegestaan op een dag. Streep erdoor en andere gewoontes aanleren. Daar ging ik voor!

Pakjes Knorr, druiven, ranja, brood en kaas werden vervangen door verse kruiden, light producten, crackers, Slimpie en mager beleg. Ontbijt en lunch waren geen enkel probleem want ik vond de crackers en het beleg erg lekker. De Slankie 10+ kaas was minder smaakvol maar ach, het was in ieder geval iets wat op kaas leek. De supplementen innemen was wel wennen maar na een weekje weet je niet beter.

Het doel was 8,9 kilo afvallen na 9 weken dieet. De eerste 4 weken 5 kilo en de rest daarna. Mijn eerste week was ik 1,3 kilo kwijt en de tweede week 2,1 kilo. Een super start maar ook een bevestiging van hoe slecht ik eigenlijk at. De recepten op de site hielpen me met het avondeten en vanzelf probeer je eens wat dingen uit. Het werd een gewoonte om vers en vetarm te koken en het was nog lekker ook!

Natuurlijk waren er elke week uitdagingen die ik aan moest gaan. Een BBQ, een brunch, eten bij het pannenkoekenhuis, feestjes en nog meer uit eten. Gouden regel is; blijf zo dicht mogelijk bij je dieet en ga niet extra zondigen omdat je nu toch al zondigt. Die wekelijkse zondigmomentjes hebben me wel geholpen en daardoor kon ik op andere momenten lekkere hapjes laten staan. Nog een valkuil was de alcohol. Biertjes, wijntjes en borreltjes, het mocht, maar met mate. Daar ging het nog wel eens mis en elke week was ik (en vooral Maya) erg verbaasd dat ik maar bleef afvallen. Ik at (af en toe) als een bouwvakker binnen het dieet maar toch bleven de kilo's eraf gaan. Één week heb ik me echt echt echt aan het dieet gehouden en zelfs extra bewogen en toen was er maar 0,1 kilo af. De logica was af en toe ver te zoeken.

Uiteindelijk ben ik erg blij dat ik deze stap heb genomen. Complimentjes krijgen over hoe goed je er nu uitziet, gaat niet snel vervelen! Daarnaast heb ik veel geleerd over eetgewoonten, over  slechte maar zeker ook de goede producten. Nu is het zaak om niet terug te vallen in oude gewoontes en lekker zo door te gaan.

Maya super bedankt!

Juultje Swinkels - marketing/verkoopster, 24 jaar
Asten, 10 juli 2014

 

Twitter-nieuws

afvallen?#intakes deze week maandag 11 feb 1345 of 1645; woensdag 13 feb 1345 of 1600; zaterdag 16 feb 1115 bel 06… https://t.co/aqluAIAHhg
zaterdag 09 februari 2019 11:48
Wil jij net als Daniëlle je leefstijl/eetstijl aanpssen én succes hebben? lees mee https://t.co/pbOjr8eyhn
vrijdag 12 oktober 2018 06:22
vakantie kilo's teveel? als je in de maand augustus start of je inschrijft maak je ook nog eens kans op een mooi… https://t.co/9E8xPY44On
zaterdag 18 augustus 2018 07:45
Interessant verhaal: https://t.co/GgXwhzmboA Daar waar Nederland zegt 3 eieren per week, zegt dit onderzoek dat 12… https://t.co/Ng1iiXrrWH
donderdag 09 augustus 2018 09:55
EEN GOEDE NACHTRUST? LEES: https://t.co/5g9vu2v0iz
maandag 02 juli 2018 14:23

Follow MayaMerrington on Twitter