Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Elly

elly vd Ven composite copyMijn verhaal, “waarom ik wilde afvallen”. Ik wilde graag gewicht kwijt, omdat ik altijd het gevoel had dat mijn lichaam te vergelijken was met een veel te krappe jas. De snit was niet goed. Ik kon mij niet lekker bewegen en ik schaamde mij steeds als ik mij vergeleek met anderen.


Ik droeg een lichaam, maar ik was niet mijn lichaam. Ik zocht altijd kleding om mijn lichaam te verhullen, want een andere reden had ik niet. Ik ben 1,57m en heb altijd een uitpuilende buik gehad, waardoor ik een hekel heb gekregen aan het passen van kleding.  Winkelen met vriendinnen was voor mij een straf. Ik liet de afdeling kleding voor wat het was en ik struinde rond op de afdeling gereedschap en handig keukengerei.


Dat probleem van te dik zijn speelt al van mijn 9e levensjaar. Destijds werden mijn moeder en ik door de huisarts al verwezen naar een diëtiste. Ik viel dan wel af, maar ik werd ook snel weer dik. Want mijn ouders zeiden altijd: “bord niet leeg, dan ook geen toetje”. Uit zuinigheid, want er mocht geen voedsel verkwist worden. En weer later probeerde ik vele diëten uit om, helaas, tijdelijk weer wat kilo’s te verliezen.
Dit keer ben ik eigenlijk op een vrij eenvoudige manier een aantal kilo’s kwijt geraakt. En ik kan mij niet herinneren wanneer ik mij voor het laatst zo goed en prettig in mijn lijf heb gevoeld. Ik ben energieker, behendiger en kleding passen… ik heb keuze te over.


Door Maya ben ik mij nu bewust geworden van het grote gevaar dat er schuilt in de combinatie van suiker en vet. Ik ben nu zo blij dat ik met “Maya Healthy Weight” in zee ben gegaan. En ik ben ervan overtuigd, dat ik dit gewicht ga behouden. Nu ik weet hoe slecht de combinatie is van vet en suiker.

 

Elly van de Ven
Maatschappelijk werkster, 60 jaar

 

Someren-Eind, 17 december 2013

Twitter-nieuws


Follow MayaMerrington on Twitter