Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Desiree

desireeMijn naam is Désirée van Nieuwenhoven 45 jaar en ben eigenaar van een Cafetaria.  Nou zou je denken…”tja die eet alleen maar friet en snacks”.  Gek genoeg deed ik dat helemaal niet. Als ik weer thuis was dan kwamen de chips en koekjes weer tevoorschijn en schepte ik mijn avondeten vaak 3 keer op, veel te veel dus.  Ik  heb in mijn leven al heel wat afslankpillen en shakes gebruikt. Vaak met tijdelijk resultaat en een constant honger gevoel. En dan moet je toch weer normaal gaan eten en val je simpelweg weer terug in je oude gewoontes….niet goed dus.  Een goede kennis van mij (meisje van 18 jaar) is vorig jaar gestart met het dieet van Maya. Waar zij uiteindelijk 15 kilo afviel. Wauw…..super, wat zag ze er goed en stralend uit en zeker voor zo’n jong meisje.  Als ik naar mezelf in de spiegel keek, werd ik niet vrolijk van wat ik zag. En dat gevoel werd steeds erger.  De maat was vol.

9 oktober 2012 had ik mijn eerste afspraak bij Maya, ik woog toen 81.1 kilo. Het was een zeer prettig en gemotiveerd gesprek en dacht toen bij mezelf….”ja, dit ga ik redden”.  Wel ging ik in de daarop volgende week 3 dagen naar Disneyland Parijs. Ik kon wel een week wachten met starten, maar dat wilde ik niet. Weer terug gekomen was ik de eerste week wel even 1.6 kilo kwijt geraakt.  De afval race was begonnen.  De eerste twee maanden vlogen de kilo’s eraf. Ik voelde me steeds zelfverzekerder. De maaltijden kon ik zeer gevarieerd samenstellen, van honger gevoel was absoluut geen sprake. Ik genoot elke dag van mijn eten, het hoeft niet altijd vet en veel te zijn om lekker te eten.

Toch kwam er een periode (rond Kerst en Nieuwjaar) dat ik niet afviel en zelfs een beetje aankwam. “Rond de feest dagen moet ik voorzichtiger zijn”, dacht ik. Door de gemotiveerde gesprekken en controles bij Maya kwam ik erachter dat ik minder aan het eten was. Ik moest weer gaan eten wat er voor mij elke dag voorgeschreven stond. En ja hoor…de kilo’s vlogen er weer af. Raar…meer eten en toch afvallen. Uiteraard met de goede voedingsmiddelen !!! Je lichaam heeft het toch nodig iedere dag.

Na 3½  maand later was ik 13,2 kilo lichter. Ik woog 67,9 kilo. Een heerlijk gevoel.  De spiegel is momenteel mijn favoriete item in huis.  Kleding die ik lange tijd niet aan kon past nu weer. Ik krijg veel complimenten van mensen en dat doet je erg goed. Ik ben nu bezig met het stabiliseren en verlies nog steeds gewicht. Ben erg trots op mezelf. Zonder de zeer gemotiveerde en gezellige gesprekken van Maya zou ik niet zover zijn gekomen. Nu moet ik het zelf gaan doen en ook dit gaat mijn lukken.
Ik voel me goed en dat gevoel wil ik niet meer kwijt.

 

Désirée van Nieuwenhoven


Weert, Maart 2013
Cafetaria eigenaar,  45 jaar                

 

Twitter-nieuws


Follow MayaMerrington on Twitter