Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Maria

Mariathijs 1 
Maria Thijs,  11 december 2018
Fotograaf, 62 jaar

 

maria

Sinds mijn puberteit lever ik al een strijd met mijn gewicht. Ik heb vanalles en nog wat geprobeerd, van dieten tot zelfs pillen en shakes. Sommige met redelijk, maar tijdelijk resultaat. en daarbij voelde ik me vaak moe en futloos. Er zijn weinig afslankprogramma's die nog geheimen voor mij hebben.


Met de overgang werd het alleen nog maar erger. Voor mijn gevoel zette alles zich vast op mijn buik en maag, ik had geen taille meer.

Ik ben fotografe, en mijn overgewicht belemmerde mij steeds meer in mijn werk.Na weer een aantal afslankingspogingen was ik ten einde raad en werd er zelfs een beetje depri van, niets had nog effect. Meermaals stond ik met tranen in de ogen in de paskamer, omdat niets me meer flateerde. Ik kwam via een klant, die mooi afgeslankt was, in contact met Maya.

Op 25 juni 2012 had ik mijn intakegesprek. Ik ging er een beetje huiverend naartoe, met het gedacht van : alweer een van de vele pogingen. Maar Maya wist mij onmiddelijk te overtuigen. Geen moeilijke recepten, geen caloriën tellen. Maar gezond en vooral smakelijk eten. We kwamen overeen dat ik een afvaltraject zou kiezen van 6 tot 10 kilo. We maakten meteen de afspraken voor de volgende 9 weken. Daarna zou ik starten met mijn
stabilisatie periode zei Maya. Ik dacht bij mezelf : in 9 weken minstens 6 kilo? dan ken je mijn lichaam nog niet !
Maar op 26 juni begon ik vol goede moed aan mijn "missie".

Tot mijn verbazing viel ik de eerste week al 2.1 kg af. De volgende weken afwisseld, met een gemiddelde van 1kg per week. Het "dieet" was geen dieet, maar gewoon verstandig
en gezond eten. ik was heel gemotiveerd. Zelf uit eten was geen probleem, ik wist wat ik kon eten, en wat minder goed was. En Maya zei altijd : We zijn maar een mens, en we moeten er ons goed en gelukkig bij voelen. En als ik wekelijks op de weegschaal stond werd ik steeds gelukkiger. Ik kreeg al regelmatig complimentjes, maar vooral, ik voelde mij supergoed en kreeg mijn energie weer terug. Ook had ik minder last van mijn gewrichten.
Na 9 weken was ik al 10 kg afgevallen ! Dit was mij zo goed meegevallen dat ik er voor koos om nog een paar kilo extra proberen te verliezen.

Op 15 okt was ik 13 kg afgevallen, en begon in aan mijn stabilisatie periode. Ik vond het best een beetje eng, wat meer "vrijheid" in mijn eetpatroon en de wekelijkse afspraakjes bij Maya niet meer. Maar ik wist dat ik altijd bij haar terecht kon. Nu, 6 weken later, ben ik nog 2.7kg afgevallen ! niet te geloven, bijna 16 kg zonder veel moeite. Mijn BMI is van 29.4 naar 23.7 gezakt.
 
Ik ga nu gelukkig, slank (nooit gedacht dat ik dat ooit van mezelf zou zeggen) en vol goede moed de feestdagen en het nieuwe jaar tegemoet. En mochten de feestdagen hun sporen nalaten, dan weet ik wat ik moet doen om ze te wissen ! en....ik heb al een controle afspraak bij Maya over een tijdje.

Want ik zal ze missen, de motiverende gesprekjes, de tips, de complimentjes, kortom Maya!
 
Maria Thijs
 
Hamont (BELGIE), 26 november 2012
Fotograaf, 56 jaar

Twitter-nieuws


Follow MayaMerrington on Twitter