Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

karen met naam

LAATSTE DEEL EN 30 KILO LICHTER

 

Ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren. "Mijn streefgewicht? Maak er maar vijf kilo van; ik wil de lat niet direct te hoog leggen." Dat waren de woorden waarmee mijn Maya avontuur op 08-09-‘10 begon. Nu, inmiddels negen maanden verder, ben ik al een kleine drie maanden stabiel op mijn uiteindelijke streefgewicht. Dat dat bijna 30 kilo lichter zou zijn dan toen ik begon met mijn 96,6 kg schoon aan de haak, had ik nooit durven dromen.

Als ik terugkijk op mijn periode van afvallen, dan kan ik het niet eens meer zien als een periode van diëten of lijnen. Maya heeft mij een andere levensmanier gebracht; eentje die bij me past. Achteraf besef ik me dat dat wellicht het belangrijkst is. Ik heb meerdere dingen in mijn leven geprobeerd, maar vooral diëten waarbij je vooral niet teveel eet en papjes naar binnen werkt, staan haaks op mijn manier van Bourgondisch leven. Bourgondisch leven was in het verleden wellicht vooral ook gerelateerd aan kwantiteit, maar dat is volledig omgeslagen naar kwaliteit. Ik geloof niet dat ik ooit in mijn leven zelf zo puur, zo vol smaak en lekker gekookt heb. Ik zeg ‘gekookt heb', maar het mooie is dat ik mijn ‘nieuwe way of life' te mooi vind om op te geven. Dat is uiteindelijk de kracht van Maya waarmee het mij nu en in de toekomst gaat lukken om op gewicht te blijven.

En natuurlijk; er zijn mindere dagen. Dagen waarop ik niet genoeg van chips, taart, wijn en friet kan krijgen. En ook ik kan wel eens vreselijk uit de band springen en ja, dat zie ik dan terug op de weegschaal. Maar niets let me om daar dan een keer van te genieten en de volgende dag wel weer de juiste keuzes te maken. De juiste keuzes die me niet eens kruim kosten.

Mensen vragen me nu: "Ben je weer gewoon aan het eten?". Ik zeg dan ‘ja', maar gewoon is voor mij gewoon gezond, bewust en de juiste keuzes maken. Maya heeft me aan het begin gezegd: "Je moet niet kijken naar wat anderen allemaal kunnen eten zonder aan te komen en wat jij niet kunt eten. Kijk wat jij allemaal wel kunt en maak daar de juiste keuzes in." Zo ontzettend waar, wat ze daar zegt. Ik kan zoveel en zoveel lekkers eten, zonder daar achteraf voor te hoeven boeten in kilo's.

En wie weet, beland ik nog wel een keer voor een correctiekuurtje bij Maya. Sowieso blijf ik lekker onder controle voor ‘de stok achter de deur', want ‘levenslang' mijn keuzes maken, zal ik wel moeten. Maar komt die maand dat er drie, vier kilo insluipt en ik me daar niet goed bij voel; dan heb ik het vertrouwen dat ik, al dan niet samen met Maya, de regie weer in eigen hand kan pakken en vanaf ‘morgen' kan starten met afvallen. Zonder pijn, zonder honger, maar vooral met heerlijk, regelmatig en gezond eten. Zoals de titel van mijn vorige verhaal zou ik graag mijn afvalperiode bij Maya af willen sluiten... Want het is zo waarheid voor mij geworden die zin.. Ik voel me als herboren, voel me geweldig, ben on top of the world met op mijn dertigste dertig kilo minder.

I Love Lekker Light Leven!!!!

Twitter-nieuws


Follow MayaMerrington on Twitter